Internetsku prodaju na kasmir-promet.hr & djecjaknjiga.hr obavlja Kašmir Promet d.o.o. i Dječja Knjiga d.o.o. iz Andrije Hebranga 22, 10000, Zagreb, Hrvatska, OIB: 18379602102 za Kašmir Promet d.o.o. i OIB: 57099929650 za Dječja Knjiga d.o.o.. Društvo je upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu, direktor društva je Kašmir Huseinović i Andrea Petrlik Huseinović.

Kupcem se smatra svaka osoba koja elektroničkim putem naruči barem jedan proizvod sa stranice kasmir-promet.hr.

Kupac registracijom potvrđuje da je punoljetna i poslovno sposobna osoba.

Kupnju u ime i za račun maloljetnika i potpuno poslovno nesposobnih osoba mogu zaključiti njihovi zakonski zastupnici ili skrbnici, a djelomično poslovno sposobne osobe kupnju mogu zaključiti samo uz suglasnost svog zakonskog zastupnika ili skrbnika. Registracijom se potvrđuje status kupca u skladu s navedenim.

Za postupanje suprotno navedenom Kašmir Promet d.o.o. i Dječja Knjiga d.o.o. ne snose nikakvu odgovornost.

Sve cijene izražene su u hrvatskoj valuti i sadržavaju PDV po važećoj stopi. Važeće su cijene i ostale pogodnosti koje su na snazi na dan zaprimanja narudžbe.

Izvornik računa primate prilikom plaćanja odnosno dostave.

Uvjeti kupnje/prodaje proizvoda putem kasmir-promet.hr određeni su ovim Općim uvjetima koje kupac prihvaća prilikom narudžbe. Kupnja/prodaja proizvoda provodi se kroz sljedeće etape: narudžba, plaćanje, dostava, povrat proizvoda.

Naručivanje

Proizvodi se naručuju elektroničkim putem dodavanjem u potrošačku košaricu. Proizvodi se smatraju naručenima u trenutku kada kupac prođe cijeli proces narudžbe. Potvrdu o prihvatu narudžbe šaljemo na Vašu e-mail adresu koju ste naveli. Ako ne dobijete e-mail o prihvatu narudžbe, molimo Vas da provjerite nalaze li se proizvodi u Vašoj košarici te ponovite proces naručivanja.

Kašmir Promet d.o.o. i Dječja Knjiga d.o.o. obvezuju se isporučiti sve naručene proizvode koje u trenutku isporuke ima na zalihama. Ako Kašmir Promet d.o.o. ili Dječja Knjiga d.o.o. nisu u mogućnosti isporučiti bilo koji od naručenih proizvoda, kontaktirat će kupca e-mailom radi zamjenskog proizvoda ili otkazivanja naručenog proizvoda. Svi ostali naručeni proizvodi bit će isporučeni.

Plaćanje

Kupac se obavezuje naručene proizvode platiti Kašmir Promet d.o.o. ili Dječja Knjiga d.o.o. jednim od sljedećih načina plaćanja:

Online plaćanje kreditnom karticom

Kartica se ne tereti automatski, već se tereti tek kod odašiljanja robe. Prilikom naručivanja bit ćete preusmjereni na WSPay sigurni sustav online naplate, gdje ćete dovršiti kupovinu unosom broja Vaše kartice, sigurnosnog koda i datuma njezine valjanosti. Broj kartice šalje se SSL zaštićenom vezom WSPay-u. Jamčimo za sigurnost Vaših podataka. Podaci su šifrirani i ne mogu se zlouporabiti.

Internet bankarstvo, opća uplatnica

Plaćate prije preuzimanja robe. Molimo čekajte s plaćanjem dok Vas na kontaktiramo e-mailom.

Gotovina – pouzećem (vrijedi samo za područje Republike Hrvatske)

Prilikom preuzimanje pošiljke plaćate iznos računa te naknadu Hrvatske pošte za slanje novca u visini 3,32 € (255,01 kn) (u cijenu uračunat porez).

Dostava

Naručene proizvode dostavljamo vlastitom dostavom ili renomiranim dostavnim službama (Hrvatska pošta, HP ekspres, DHL i drugi).

Cijene dostave istaknute su na kasmir-promet.hr i u njima je sadržan pripadajući PDV. Cijene dostave aktiviraju se kod naručivanja.

Rok isporuke za područje Republike Hrvatske jest tri radna dana, osim za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze te se navedeni rok isporuke produžuje za dva radna dana.

U rokove isporuke ne računaju se:

  • dan prijama narudžbe;
  • vrijeme kašnjenja zbog netočne i nepotpune adrese primatelja;
  • vrijeme kašnjenja zbog više sile ili zastoja u prometu nastalog bez krivnje Kašmir Promet d.o.o. ili Dječja Knjiga d.o.o.;
  • subote i nedjelje, te praznici i blagdani po hrvatskim propisima.

Dostava je besplatna za narudžbe iznad 40€.

Radno vrijeme službe za zaprimanje narudžbi i vlastitu distribuciju jest od ponedjeljka do petka od 8.00 do 15.00 sati, a u slučaju dostave trećom osobom u skladu s njezinim radnim vremenom.

Povrat i zamjena

Naručeni proizvodi bit će složeni na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja pregledati pošiljku i ako pošiljka ima vanjskih oštećenja, ne zaprima istu nego je odmah vraća dostavljaču uz napomenu da je proizvod oštećen.

Kupac ima pravo odustati od narudžbe i o tome nas obavijestiti na e-mail: info@kasmir-promet.hr u roku od 15 dana od dana primitka pošiljke. Primljene proizvode zajedno s izvornim računom morate vratiti neoštećene u originalnom pakiranju i u neizmijenjenoj količini unutar 15 dana od dana primitka robe. U suprotnom nećemo moći prihvatiti povrat. Troškove vraćanja podmiruje kupac. Novac za plaćenu robu vratit ćemo u roku od 8 dana od našeg zaprimanja proizvoda. Trošak povrata novca tereti kupca.

Ako se radi o odustajanju od narudžbe koje ne uključuje povrat proizvoda već samo novčane uplate, uplaćeni novac vraća se kupcu u roku od 8 dana od zaprimanja zahtjeva kupca za povratom uplaćenog iznosa.

Kupac nema pravo na povrat proizvoda u slučajevima određenim člankom 49. Zakona o zaštiti potrošača.

Kupac ima pravo na zamjenu isporučenih proizvoda u slučaju kada je isporučen proizvod koji nije naručen ili ako je riječ o proizvodu s kvalitativnim nedostacima (pomiješani arci, ispušteni arci, neotisnute stranice). Reklamaciju je potrebno prijaviti e-mailom na info@kasmir-promet.hr ili tel. 00385 1 455 38 06. Na način dogovoren sa nama, proizvod zajedno s izvornim računom vratiti neoštećen u originalnom pakiranju i u neizmijenjenoj količini zajedno s pisanom reklamacijom koja mora sadržavati razlog za zamjenu u roku od 8 dana od dana primitka. U suprotnom nećemo moći prihvatiti povrat. Troškove zamjene snosi Kašmir Promet d.o.o. ili Dječja Knjiga d.o.o.

Zaštita osobnih podataka

Kašmir Promet d.o.o. i Dječja Knjiga d.o.o. prikupljaju osobne podatke kupaca samo u nužnoj mjeri za ispunjenje svoje obveze, za informiranje o novim i akcijskim proizvodima te dostavu promotivnih materijala, unapređenje odnosa s kupcima te radi provjere drugih podataka neophodnih za online kupovinu.

Kašmir Promet d.o.o. i Dječja Knjiga d.o.o. se obvezuju štiti osobne podatke kupaca u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka te se obvezuje da osobne podatke neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka kupca osim podataka koji su nužni poslovnim partnerima za izvršavanje dostave kupljenog proizvoda. Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je Prodavatelj po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke kupaca.

Kupac ima pravo zatražiti nadopunu, ispravak ili izmjenu netočnih osobnih podataka.

Kupac u svakome trenutku može pisanim putem zatražiti trajnu ili privremenu zabranu korištenja svojih osobnih podataka.

Ostale odredbe

Kašmir Promet d.o.o. i Dječja Knjiga d.o.o. ovlašteni jsu bez prethodne obavijesti mijenjati sadržaj ovih Općih uvjeta, asortiman proizvoda, cjenike, druge podatke vezane uz on-line prodaju kao i sav ostali sadržaj na kasmir-promet.hr. Kašmir Promet d.o.o. i Dječja Knjiga d.o.o. nisu odgovorni za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.

Internetska stranica kasmir-promet.hr uključuje linkove na druge internetske stranice za čiji sadržaj Kašmir Promet d.o.o. ili Dječja Knjiga d.o.o. nisu odgovorni niti ga kontroliraju te stoga korisnici na njih pristupaju na vlastitu odgovornost i rizik. Na internetskim stranicama kasmir-promet.hr moguće je oglašavanje a oglašivači su odgovorni da materijali za oglašavanje budu usuglašeni sa zakonskim normama i pravilima. Kašmir Promet d.o.o. i Dječja Knjiga d.o.o. nisu odgovorni za bilo kakve pogreške i nepravilnosti marketinških materijala.

Sadržaj na kasmir-promet.hr autorski je i zaštićen je sukladno odredbama Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima, te se može koristiti samo za osobne potrebe u nekomercijalne svrhe.

Fotografije i opisi pojedinih proizvoda ne moraju nužno biti identični proizvodu. Nastojimo što točnije prikazati i opisati artikle. Međutim, zadržavamo pravo pogreške u opisu i fotografiji proizvoda.

Kašmir Promet d.o.o. i Dječja Knjiga d.o.o. se oslobađaju svake odgovornosti za štetu koja bi prilikom korištenja kasmir-promet.hr mogla nastati na uređajima koji omogućuju pristup na kasmir-promet.hr i na podacima pohranjenima na istim uređajima ako je šteta nastala uslijed protupravnih radnji trećih osoba, računalnih virusa i sl. Također Kašmir Promet d.o.o. i Dječja Knjiga d.o.o. su oslobođeni svake odgovornosti u slučaju nastanka okolnosti koje onemogućavaju korištenje kasmir-promet.hr.

Sve stranice kasmir-promet.hr prodavaonice na kojima se obavlja razmjena povjerljivih podataka (lozinka, plaćanje putem interneta) zaštićene su uporabom SSL sigurnosnog protokola (128-bitna zaštita podataka). SSL zaštitno kodiranje je standardna tehnologija zaštite podataka koja omogućava sigurnu razmjenu podataka između Vašeg preglednika i stranica kasmir-promet.hr.

Kašmir Promet d.o.o. i Dječja Knjiga d.o.o. koriste “cookie” isključivo kao identifikator sesije, odnosno “cookie” sadrži tzv. “session id”, kako bi se osiguralo da tijekom trajanja sesije kasmir-promet.hr prepoznaje i pamti korisnikov preglednik (browser), a samim time i korisnika, te na taj način omogući kupnju.

Usluge koje Vam pružajuKašmir Promet d.o.o. i Dječja Knjiga d.o.o. prodavaonice ne uključuju troškove koje snosite koristeći računalnu opremu i drugu elektroničku opremu (elektroničke uređaje ) te usluge za pristup našim stranicama. Kašmir Promet d.o.o. i Dječja Knjiga d.o.o. nisu odgovorne za troškove telefona, podatkovnog prometa ili bilo koje druge troškove do kojih može doći prilikom narudžbe ili pregledavanja/pretraživanja internetskih stranica.