LJETO

19,10 

PANDA BOOKS

Autori: Cao Wenxuan, Yu Rong

Tvrdi uvez, 48 str, 26 cm x 23,5 cm.

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 21,22 € (159,88 kn)

Opis

LJETO

Ljeti, goruće sunce žari nebom a životinje se utrkuju u potrazi za hladom u savani. Napokon pronalaze sklonište pod drvetom, ali ni slon ni nosorog ni leopard ni lisica ga ne žele dijeliti. Tek kada postanu svjedoci nesebičnog čina ljubavi, životinje shvate kako možda postoji način da si međusobno pomognu.

Lirični tekst nagrađivanoga autora te sjajna i istančana umjetnost proslavljene ilustratorice čine „Ljeto“ slikovnicom koja svjedoči moći dobrote i dijeljenja.

Slikovnica Ljeto – dobitnica je Hans Christian Andersen nagrade za 2016 godinu.

Napisao ju je Cao Wenxuan, profesor književnosti koji je odrastao u ruralnoj Kini te i ova slikovnica obiluje prizorima iz biljnog i životinjskog svijeta. Te je prizore ilustrirala Yu Rong, nagrađivana kineska ilustratorica, koja često na zanimljiv način kombinira umjetnost rezanja papira i crtež, što je vidljivo i u priči o ljetu.
U njoj se životinje u pustinjskom krajoliku grčevito natječu za komadić hlada pod jednim vrlo slabašnim stabalcem, sve dok ne ugledaju jednog oca i sina kako pored njih prolaze pustinjom. Pitanje je, zašto se životinja taj dvojac toliko doimio da ih je čak i u svađi prekinuo?
Cao Wenxuan odgovara na to, ali i na pitanje kako se točno dobro vraća dobrim.