KUĆA LUTAKA

4,58 

Andrea Petrlik Huseinović

TVRDI UVEZ, 52 str.

POSBAN POPUST 50%

Opis

Pitanje vrste, roda i žanra najnovije knjige-pamfleta autorice i ilustratorice Andree Petrlik Huseinović u skladu je s raspršenošću društva kojemu se obraća. Poput izvantekstualnog konteksta kojemu nedostaje os, bez jasnog je razgraničenja proznog od poetskog izričaja. Njezina kriptonarativna nit niska je apelacija koja nam priča crno-bijelu priču o Leopoldu i Leopoldini, djeci na koncu koja se od djece sa snovima i očekivanjima, pretvaraju u sjenu djece kojima je iz tek započetih životâ izbijena nada.

Fragmentarnost izraza, grafogramatika zadržaja apela koji se, nažalost, pretvara u konstataciju, ovu knjigu čini poetskim zapisom/upozorenjem na vrijeme i prostor kojega i mi s L&L dvojcem dijelimo. Sadržaj ove poeme posvećene anomiji, apatiji, ali i kriminalu, lažima, obmanama je, baš kao i sadržaj svake hiperrealistične farse, jednostavan u svojoj predvidljivosti i predvidljiv u svojoj jednostavnosti.

Aktualna, domišljata, stvarna…ova će vas knjižica potaknuti na razmišljanje. Poželjet ćete pokloniti ju svakome u vašem okruženju.