KNJIGA O DŽUNGLI

3,90 

Rudyard Kipling

prevela Sanja Lovrenčić

Sadrži Prvu i Drugu Knjigu o Džungli.

TVRDI UVEZ, 312 str

POSEBAN POPUST 67%

Opis

Krenite u avanturu kroz gustu i opasnu džunglu s dječakom Mowglijem. Upoznat ćete njene životinje i naučiti zakone koji se ovdje poštuju. Čitajući bez predaha otkrit ćete čarobni svijet koji će vas zarobiti logikom prirode i osupnuti ostat ćete prikovani uz uzbudljivi tekst nobelovca Rudyarda Kiplinga do posljednje stranice.
Knjiga o džungli prvi je put izdana 1894. godine. Godinu dana nakon prve knjige izlazi i Druga knjiga o džungli. To je zbirka pripovijetki inspirirana autorovim životom u Indiji. Glavni lik priča je indijski dječak Mowgli kojeg odgajaju vukovi, a kasnije krene u avanture s razigranim medvjedom Balooom. Čuva ga i prati pantera Bagheera. Likovi u pričama su životinje s ljudskim osobinama. Mowgli od njih uči poslušnost, poštovanje autoriteta, zakone džungle te razumijevanje vlastitog mjesta u društvu.
Knjige spadaju u žanr bajke i sastoje se od poglavlja od kojih svako donosi po jednu priču.
Knjige o džungli jedno je od popularnijih i omiljenijih djela dječje književnosti. Prevedeno je na niz svjetskih jezika i adaptiranao za brojne kazališne predstave te igrane i animirane filmove. Jedna od zanimljivosti vezana za Knjige o džungli je ta da su utjecale na pokret izviđača čiji je utemeljitelj bio autorov prijatelj, Robert Baden Powell.

 

Možda će vam se također svidjeti…