JAN VJETROVITI

8,15 

Napisala i oslikala: Andrea Petrlik Huseinović

TVRDI UVEZ, 32 str.

Popust 31%

Kategorije: , ,

Opis

Slikovnica Jan Vjetroviti bavi se problemom hiperaktivne djece koja su nevjerojatno kreativna i maštovita, a često i natprosječno inteligentna, ali nažalost imaju problema u školi. Dobar dio dana sanjare, ne mogu se fokusirati, imaju problema s pisanjem i čitanjem, zaboravljaju što su učila čim završi škola, ne znaju što je za zadaću… I koliko god se trude, nemoguće im je održati pozornost kad je riječ o zadacima koji su im dosadni ili rutinski. Jan Vjetroviti je priča o jednom takvom dječaku, čije misli su bile nemirne poput vjetra. ”Jan je živio u svom neobičnom svijetu koji je crtao u svoje male bilježnice. Kao i svako dijete htio je biti dobar. Ali…”

Zanimljiva slikovnica o jednom dragom i veselom, ali pomalo zbunjenom dječaku Janu. Naime, Jan se, kao i mnoga druga djeca u svakodnevnom životu susreće s mnogobrojnim pritiscima od strane odraslih (- Piši! Uči! Slušaj! Pazi!), te se zbog nedovoljne afirmacije bori s teškoćama u učenju, poremećajem pažnje i nemirom. A samo jedna lijepa riječ… i čuda su moguća. Slikovnica je jednostavno i lijepo ilustrirana. Poticajna je i za djecu i za odrasle.

Knjiga “Jan Vjetroviti” uvrštena je u godišnji izbor najkvalitetnijih knjiga za djecu što ga svake godine objavljuje Međunarodna dječja knjižnica u Münchenu (Internationale Jugendbibliothek).