DJEČAK U ŠETNJI

17,91 

PANDA BOOKS

Napisala: Peng Xuejun

Ilustrirala: Qu Lan

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 19,90 € (149,94 kn)

Nema na zalihi

Opis

DJEČAK U ŠETNJI

“Dječak u šetnji djelo je spisateljice Peng Xuejun, jedne od nauglednijih i najutjecajnijih kineskih spisateljica, dok iza ilustracija stoji nagrađivana kineska ilustratorica Qu Lan. Naizgled vrlo jednostavna, s neobičnim ilustracijama, ova poučna slikovnica uči djeci osnovnim ljudskim vrijednostima.
Dječak iz priče vodi nas u šetnju u kojoj ćemo upoznati brojne druge likove poput ptice, žabe, slona, medvjeda i jedne tužne djevojčice. Dječakov šešir kojeg će vjetar otpuhati s njegove glave visoko u zrak pokrenut će lavinu drugih događaja koji nas uče koliko se sreće i ljepote krije u poklanjanju stvari drugima.
Dijeljenje, pomaganje, zahvalnost, zajedništvo, nesebičnost, ljepota koja se krije u malim stvarima – ovo su samo neke od tema koje ova slikovnica obrađuje. Tijekom jedne obične šetnje dječak će učiniti sretnima ljude i životinje oko sebe te shvatiti da je to i njemu donijelo sreću. Dobro se dobrim vraća, to je ono što nam poručuju likovi iz ove simpatične priče.
Šarene, živahne ilustracije preko cijelih stranica učinile su priču pozitivnom i veselom, a tekst je lagan za čitanje i količinski prilagođen najmlađim čitateljima. Ova je slikovnica odličan primjer poučnih priča iz kojih djeca, ali i odrasli, mogu puno naučiti o životnim vrijednostima, dobroti i zahvalnosti.”