DJEČAK U ŠETNJI

19,90  (149,94 kn) 17,91  (134,94 kn)

Napisala: Peng Xuejun

Ilustrirala: Qu Lan

Kategorije: ,

Opis

DJEČAK U ŠETNJI

„Dječak u šetnji“ autorice  Xuejun koja je jedna od najuglednijih i najutjecajnijih kineskih dječjih spisateljica i nagrađivane ilustratorice prelijepa je slikovnica, ilustrirana na osebujan način govori o ljepoti dobrote i davanja.

Autorica slikovnice Dječak u šetnji jedna je od najutjecajnihih kineskih dječjih spisteljica, Peng Xuejun, koja je napisala i poznati roman za djecu zanimljivog imena Poluvrata – o djevojčici koja odrasta s bakom na selu u kući sa zanimljivim tradicionalnim vratima kroz koja djevojčica izlazi iz jednog životnog razdoblja i ulazi u drugo.
Ilustratorica slikovnice o Dječaku u šetnji je Qu Lan koja je odrasla u Kini, a živi u Francuskoj.
Dječaka iz priče odjenula je u prugastu majicu, plave kratke hlače i mornarski šeširić. Taj mu šeširić u šetnji otpuhne vjetar što dovodi do niza zanimljivih situacija u kojima sudjeluju i ptica i slon, djevojčica, medvjed i žaba. U jednom trenutku dječak gleda kroz crveni omot od bombona i cijeli svijet se zacrveni. Ali to nije kraj priče, već samo jedan od lijepih prizora na dječakovu putu.
A zašto vjetar na kraju ipak odluči vratiti dječaku njegov šešir, saznat će oni koji se zajedno s dječakom upute u šetnju.
Tvrdi uvez, 40 strana, format 22 cm x 21 cm.