NEDOSTAJE MI MAMA

17,95 

PANDA BOOKS

BIBLIOTEKA SVRAKICA:

Tekst: Cao Wenfang

Ilustracija: Zao Qian

Prijevod: Marija Opačak

Format: 21,4 x 20 cm

ISBN: 978-953-8415-10-4

Opis

PORUKA RODITELJIMA OD SPISATELJICE:

Ja sam odgojiteljica već trideset godina i uvijek iznova s djecom proživljavam „muku“ prvoga dolaska u vrtić.
Koliko god se majka psihički pripremala, dijete će čim uđe u vrtić čvrsto uhvatiti majčinu ruku i odbijati odvajanje. Kada majka napokon smogne hrabrosti i preda svoje dijete odgojitelju, dijete će plakati i galamiti, obuzet će ga tjeskoba uslijed odvajanja. Majka isto proživljava ispred vrtića, brišući suze.
Pogledajte kako teta Ana u priči uspješno otklanja tjeskobu i nelagodu odvajanja kod djece. Teta Ana podijelila je s djecom tajnu: mama se skriva u vrtiću.
Ova tajna se sjajno uklapa u dječju psihologiju – ona su u početku željela da majka bude uz njih. Ubrzo je dječja mašta postala beskrajna. Mislili su da se njihova mama sakrila na krovu, na velikomu drvetu, u dvorcu ili čak u medvjediću…
Iz perspektive odrasle osobe majci je nemoguće sakriti se na ovim mjestima, ali dječja mašta ima izuzetnu moć. Djeca su jedva čekala pronaći svoju majku. Potraga je najzanimljivija igra za djecu. Teta Ana vodila je djecu u potragu pod velikim stablom, u dvorcu i pored tobogana… Tijekom potrage djeca su se, naravno, upoznala s ambijentom vrtića, odgojiteljicom i ostalom djecom. Nesvjesno su se uživjela u igru traženja, razvedrila, osjetila sreću i ispunila pozitivnim očekivanjima od vrtićkog života. Djeca su postupno zaboravila na traženje majke, počela se igrati i samostalno letjeti.

O BIBLIOTECI SVRAKICA

U Biblioteci Svrakica predstavljamo niz slikovnica koje progovaraju o djetinjstvu, teškoćama dječje dobi, ali i radostima – radostima prvenstveno.

U nizu slikovnica ove biblioteke pronaći će se i djeca i odrasli. One će služiti kao razonoda, ali i pomoć ne samo djeci već i roditeljima. Uz njih će lakše zajedno prevladati svakodnevicu dječjeg života u vrtiću, u pisanoj riječi naći odraz veselja i kutak za sebe, kako u slici, tako i riječi.

Priče koje donosimo nadasve su aktualne i rezoniraju mudrošću koja se nalazi u svakome djetetu. Progovaraju o temama separacijske tjeskobe, dječjih strahova, odrastanja, prilagodbe novoj okolini,  prijateljstva, ljubavi, dijeljenja i mnogim drugim, važnim stvarima. Sve to rječnikom i pričama prilagođenima dječjem uzrastu i nutrini.

Možda uz njih i odrasli opet pronađu dijete u sebi.

Uživajte, čitajte…