PUŽIĆ

17,95 

PANDA BOOKS

BIBLIOTEKA SVRAKICA:

Tekst: Cao Wenfang

Ilustracija: Zao Qian

Prijevod: Marija Opačak

Format: 21,4 x 20 cm

ISBN: 978-953-8415-12-8

Opis

PORUKA RODITELJIMA:

Dok sam bila odgojiteljica u vrtiću, doživjela sam mnogo zanimljivih stvari s djecom. „Pužić“ je nastao prema istinitome događaju.
Jednoga dana djeca su se okupila oko biljaka u ekološkome kutku učionice i nastala je glasna svađa oko pitanja – „kome puž pripada“. Nakon mojega nagovaranja spustili su pužiće. Pužić je polako puzao, puzao i otpuzao u daljinu. U tom trenutku djeca su odjednom shvatila da pužić pripada samome sebi.
Priča „Pužić“ pomaže djeci da shvate kako je svatko jedinstven i svoj te tako razumiju sami sebe.
Razumijevanje samoga sebe vrlo je važna stvar: razumijevanje tijela, razumijevanje emocija, psihologije i statusa, tj. razumijevanje vlastitoga položaja i uloge u vrtićkoj skupini pomaže djeci da se bolje odnose jedni prema drugima.
Slaganje s ostalima i integracija u novoj okolini pomaže djeci da nauče samostalno razmišljati i djelovati te se na taj način i razvijati.

O BIBLIOTECI SVRAKICA

U Biblioteci Svrakica predstavljamo niz slikovnica koje progovaraju o djetinjstvu, teškoćama dječje dobi, ali i radostima – radostima prvenstveno.

U nizu slikovnica ove biblioteke pronaći će se i djeca i odrasli. One će služiti kao razonoda, ali i pomoć ne samo djeci već i roditeljima. Uz njih će lakše zajedno prevladati svakodnevicu dječjeg života u vrtiću, u pisanoj riječi naći odraz veselja i kutak za sebe, kako u slici, tako i riječi.

Priče koje donosimo nadasve su aktualne i rezoniraju mudrošću koja se nalazi u svakome djetetu. Progovaraju o temama separacijske tjeskobe, dječjih strahova, odrastanja, prilagodbe novoj okolini,  prijateljstva, ljubavi, dijeljenja i mnogim drugim, važnim stvarima. Sve to rječnikom i pričama prilagođenima dječjem uzrastu i nutrini.

Možda uz njih i odrasli opet pronađu dijete u sebi.

Uživajte, čitajte…