AUTORI / NAGRADE
 

Andrea Petrlik-Huseinović
Ranka Javor
Dubravka Kolanović
Sanja Pilić
Sonja Tomić
Božidar Prosenjak
Tito Bilopavlović
Sunčana Škrinjarić
Božica Jelušić
Stjepan Tomić
Luko Paljetak
Mato Lovrak
Ivan Vitez
Manuela Vladić-Maštruko
Carlo Collodi
Oscar Wilde
Eugen Kumičić
Zvonko Špišić
Željka Horvat Vukelja
Ana Đokić Pongrašić
Ratko Zvrko
Erich Kästner
Svjetlan Junaković
Vjekoslav Vojo Radoičić
Zoran Pongrašić
Danijel Srdarev
Tomislav Zagoda
Ljerka Car Matutinović
   NAGRADE / AUTORI
 Nakladniku KAŠMIR PROMETU dodijeljena su posebna priznanja nagrade «Grigor Vitez» za 1999., 2000. i 2001. godinu za uspješnu produkciju knjiga, koje se odlikuju bogatim i vrlo kvalitetnim ilustracijama i opremom.

Nagrade "Grigor Vitez" za 2001. godinu dodijeljene su Andreji Petrlik Huseinović za ilustracije u autorskoj slikovnici Plavo nebo.

Ilustracija Andreje Petrlik Huseinović na katalogu BRATISLAVA WORLD ILLUSTRATIONS 2000. (selekcija BIB-a). Od 296 ilustratora iz cijelog svijeta u Japanu je izlagalo odabranih 65 ilustratora. Od hrvatskih ilustratora sudjelovali su Ivan Vitez, Vojo Radoičić, Pika Vončina, Dubravka Kolanović i Andrea Petrlik Huseinović.

IBBY Honour List (IBBY-jeva Časna lista) za 2002. godinu uručena je na 28. kongresu IBBY-ja u Baselu Andreji Petrlik Huseinović za ilustracije iz knjige Pinokio C. Collodija.

Književnu nagradu "Mato Lovrak" za 2001. godinu za najbolji roman za mladež dobila je Ana Đokić Pongrašić za knjigu Zoe, djevojčica s vrha nebodera, a izdavač je dobio povelju.

Nagrade "Grigor Vitez" za 2002. godinu dobili su Sanja Pilić za roman Sasvim sam popubertetio i Svjetlan Junaković za ilustracije slikovnica Cirkus Ludolet i Sretan rođendan. Tu uglednu nagradu već 36 godina dodjeljuje Savez društava «Naša djeca» Hrvatske. Sama nagrada se sastoji od diplome, brončane skulpture "Ptica" akademske kiparice Ksenije Kantoci i novčane nagrade. Pohvala je uručena i Ranki Javor za promicanje novih literarnih ostvarenja za djecu.

 
 
Andrije Hebranga 22, 10 000 Zagreb, Croatia
e-mail: kasmir@kasmir-promet.hr

tel/fax: +385 0/1/ 4553805, 4553806, 4553807